Karamsar Küçük Şehzade Masalı

karamsar sehzade masali
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde melekler kanat çırparken geniş bir alan içinde, her türlü imkana sahip olmasına rağmen hiçbir şeyden memnun olmayan, hayatın yaşanmaya değmez olduğunu söyleyen karamsar bir şehzade varmış. Kardeşleri, arkadaşları gezer, ava gider, kitap okur, oyunlar oynarken bu karamsar şehzade  bütün gün odasına kapanır düşünür dururmuş. Padişah oğlunun bu haline bir çare bulamıyor ve çok üzülüyormuş. Padişah bir gün ülkenin bilgin kişisini çağırıp ona bu durumu anlatmış ve bir çare bulmasını istemiş ve bilgin kişiye bir hafta süre vermiş.

Bilgin dört, beş gün düşündü durdu ama hiçbir çare bulamadı. Aklına bir şey gelmiyordu. Çare bulamadı ve bu utançla artık o ülkede kalamayacağına karar verdi ve ülkeyi terk etti. Bilgin yola çıktığında dalgın bir şekilde yürürken bir çobanın koyunları otlattığını gördü. Bir süre genç çobanla sohbet etti. Bilginin gösterdiği yakınlıktan cesaret alan çoban bilgine:
-” Ben bugün yanıma yiyecek bir şeyler almayı unutmuşum,  köye gidip yiyecek bir şeyler alayım koyunlarıma biraz bakar mısın ?” diye sordu. Çobanın isteğini kabul eden bilgin hayvanlara bakıyordu ama aklında hala padişahın isteği vardı. Bu arada bir koyun yavrusu uçurumdan aşağı yuvarlanıverdi. Bilgin dikkatlice uçurumun kenarından aşağı indi. Yavru koyunu sırtına bağladı tırmanmaya başladı ve birkaç kez denedikten sonra tırmanması başarısızlıkla sonuçlandı. Bilgin yılmadı zorlandı, uğraştı sonunda yukarı çıkmayı başardı. Tırmanmaya çalışırken aklında sadece yavru koyunu kurtarmaktan başka hiçbir düşünce yoktu.

Yukarı çıktığında bu durumun farkına vardı ve:  -” Kim bir işle ciddi olarak  meşgul olursa aklını tamamen o işe verirse can sıkıntısından, karamsarlıktan eser kalmaz.” dedi ve ülkeyi terk etmekten vazgeçip padişahın yanına geldi.
-” Padişahım oğlunuzun can sıkıntısından, karamsarlığından kurtulmasını istiyorsanız, ona bir sorumluluk yükleyin, Ona yüklediğiniz sorumluluk ne kadar ciddi olursa, onun da yaşama sevinci ve mücadele etme gücü o kadar fazla olacaktır. “

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.
Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir