Oyun ve Oyuncak Müzesi

Oyun ve Oyuncak Festivali

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde Alper isimli bir çocuk varmış. Alper o hafta sonu için çok heyecanlıymış çünküüüüü mahallelerindeki parkta Oyun ve Oyuncak Festivali varmış. Her yere afiş aşmışlar, tanıtım yapmışlar. Alper’in babası da bu sayede görmüş.

Bu festivalin amacı oyuncak ile tanıştırmak, çocuklara oyun kültürünü aşılamakmış. Ama en güzeli de festivalde oyuncak kumbarası açılıyormuş ve gelen çocuklar artık kullanmadıkları oyuncakları çöpe atmak yerine bu kumbraya atarak durumu olmayan çocuklar oyuncaksız büyümesin diye bağışlıyorlarmış. Alper bu sistemi duyunca hemen evde kullanmadığı, artık oynamak istemediği oyuncakları annesinin ona getirdiği koliye koymuş. Alper başka çocuklar mutlu olacak diye bir sürü oyuncak koymuş ama bundan hiç rahatsız olmamış.
Festival günü gelmiş çatmış…

Alper erkenden kalkmış ve kahvaltısını etmiş, kuzenlerine de festivali söylemiş hatta onlar da bir sürü oyuncak getireceklerini söylemiş. Alper’in annesi yarım gün çalıştığı için babası ile gidecekmiş, annesi ise sonradan onların yanına gelecekmiş. Alper ve babası hazırlandıktan sonra oyuncak kolisini de alıp hooooooop parka gitmişler. Normalde bu parkta oyun oynayan Alper parkı ilk kez bu kadar kalabalık ve rengarenk görmüş. Önce hemen oyuncak kumbarasına gitmişler ve oyuncak bağışlarını yapmışlar. Sonraaaaaaaaa Alper hemen başlamış etkinliklere.

Önce böcek atölyesine gitmiş, böceklerle ilgili hiç bilmediği şeyler öğrenmiş ve kendine bir tane ipek böceği almış. Kokulu taş atölyesinde boyama yapmış, ahşap atölyesinde kumbara şeklinde ahşap istemiş ve kendisi boyamış ahşabını. Origami diye bir atölyeye gitmiş ve ilk kez origamiyi orada görmüş ve öğrenmiş. Origami kağıtların katlanarak değişik şekillerin ortaya çıktığı bir sanatmış.

Orada hemen yapamasa da kağıttan bir kuş yapmaya çalışmış. Yüz boyama atölyesinde ise kendini örümcek adam yaptırmış. Çünkü Alper’in en sevdiği süper kahraman oymuş. Yüz boyamadan sonra avuçlarına boya sürmüş stanttaki ablalar ve festival hatırası bez parçasına avuç içlerini basmış hatta babası da bu atölyede ona katılmış. İkisi de festivale bir iz bırakmışlar.

Alper kuzenleriyle birlikte parkta bulunan tam 25 etkinliğe, atölyelere katılmış. Hatta palyaço gelmiş onunla dans etmişler, şarkılar söylemişler. Sunucu abla ise Alper ve kuzenlerini anons bile etmiş. Günün en çok etkinliğine katılanları diye. İkram masasından acıktıkça yiyecek bir şeyler alan kuzenler çok eğlenceli vakitler geçirmişler. 3e doğru annesi geldiğinde ise Alper bütün parkı çoktaaaaaaaan bitirmişti bile. Annesi geldiğinde onunla Deniz Abla’nın Masal Çemberi etkinliğine katılmışlar.

Alper masal dinlenmeyi çok sevdiği için hemen çembere gitmiş. Gün sonuna doğru ise uçurtma, çuval ve halat yarışı yapmışlar. Çuval yarışı ilk başta garip gelse de hemen ısınmış Alper. Halat çekme yarışını ise o kadar çok beğenmiş ki aynısını teyzeleri, dayıları, amcalari ve kuzenleriyle oynamak için not almış. Güzel bir müzik dinletisini başlamış ve bütün çocuklar anne ve babaları ile dans etmişler.

O kadar güzel bir gün olmuş ki herkes çok eğlenmiş. Bir sürü oyuncak bağışı toplanmış, çocuklar atölyelerin hepsini gezmiş. Herkes Oyun ve Oyuncak Festivalinden musmutlu ayrılmış. Alper o kadar çok beğenmiş ki bu festivali bir sonraki sene daha çok oyuncakla ve daha çok arkadaşıyla gitmeye kendine söz vermiş.

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Masalı yazan : Deniz Altıok. Bu masalın izinsiz kullanılması, kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir