Aylin Bisiklet Sürüyor

Aylin Bisiklet Sürüyor

Aylin ve dedesi bulmacalardan çıkıp bu sefer bisiklet dünyasına dahil oldular. Bakalım Aylin bisiklet sürmeyi öğrenebilecek mi? Havalar gittikçe güzelleşiyor, bahar çoktan kendini yaz mevsimine bırakmış gibi sıcaklar varken Aylin bu sene bisiklet öğrenmeye karar vermiş. Babası ve annesi ona geçen sene karne hediyesi olarak bisiklet almışlardı ama Aylin hiç kullanmamıştı bile. Ama bu sene Aylin çok heveslenmiş. Ailesi de Aylin bisiklet sürüyor diye çok mutlu olacaklarmış.

İlk bir ay boyunca arkasına takılan 2 tekerlek sayesinde 4 tekerlikli bisikletle nasıl sürülür, gidon nasıl tutulur ve o bisiklet sürmenin keyfine varmış. Aylin’in bisikleti dedesiyle nenesinin evindeymiş çünkü onları evi bahçeli ama Aylin’ler apartman dairesinde oturuyorlarmış. Aylin hem dedesinin orada daha rahat sürüyor hem de bisikleti eve taşıma derdi yokmuş.

Bir ayın sonunda dedesi, “Aylin artık arkaya destek için takılan fazladan iki tekeri çıkarmanın zamanı geldi. İki tekerlekli halini sürebilirsin, sana inanıyorum.” demiş. Aylin dedesine çok değer veriyor ve onun düşüncelerini önemsediği için tamam demiş ama bir yandan da korkuyormuş. Ya düşersem, ayaklarım yara olursa, bir yerimi incitirsem… Kafasında sürekli bu sorular dolaşıyormuş. O hafta sonu dedesiyle birlikte mahallede bisikleti sürmeye başlamışlar. Önce destek tekerliklerle gitmiş gelmiş, sonra dedesi onu tuta tuta bir süre sürmüş Aylin. DedesiSalim tutarken hiçbir sorun yokmuş ama dedesi birazdan onu tutmayacakmış. Aylin’in kalbi küt küt küt küt küt diye hızlıca atıyormuş ama dedesine söz vermiş bir kere vazgeçmek istememiş.

Dedesi, “Şimdi bisiklet ve seni tutmadan süreceksin ama merak etme ben seni takip ediyorum, düşmene izin vermem.” demiş ve Aylin dedesine güvenerek sürmeye başlamış. Sendelemiş, dengesini kaybetmiş ama düşmeden durmuş tekrar denemiş, denemiş, denemiş… Aylin yılmadan tekrar tekrar denemiş, dedesi ona yapabilirsin diyormuş sürekli ve Aylin denemelerinin sonucunu almış! Tam düşecek gibi olmuş hatta dedesi tutmak üzereymiş ama Aylin kendini düzeltmiş ve düşmeden devam etmiş.

Evet evet Aylin iki tekerlekli bisikleti sürebilmiş! Geri dedesine doğru sürerken Aylin’in mutluluktan ağzı kulaklarındaymış. En sonunda uzun çalışmalar sonucu başarmış. Akşam anne ve babası onu almaya gelirken onları bisiklet sürerek karşılamış. İkisi de bu görüntü karşısında çok mutlu olmuşlar ve kızlarını tebrik etmişler. Aylin ise en büyük teşekkürü dedesine etmiş, çünkü dedesi ona güvenmiş ve inanmış. Aylin onun sayesinde başarmış. Aylin ve dedesi artık beraber bisiklet sürüyor hatta bazen beraber ekmek almaya, fırına, markete gidiyorlarmış.

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Masalı yazan : Deniz Altıok. Bu masalın izinsiz kullanılması, kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir