Mutluluğu Arayan Prenses Masalı

Vaktiyle görkemli sarayında bir kral yaşarmış. Kral, kızını çok sever, bir dediğini iki etmezmiş. Fakat küçük prenses yine de mutlu değilmiş. Kral kızını mutlu etmek için ona en pahalı oyuncakları, en güzel elbiseleri alırmış. Ama yüzünü güldüremezmiş.

Küçük prenses bir gün sarayın bahçesinde gezerken bahçenin çitlerinden uzaktaki evleri görmüş. “Acaba o evlerde yaşayan insanlar nasıl kimseler?” diye merak etmiş. Krala koşup “Babacığım, beni adamlarından biriyle şehre gönderir misin? Orada yaşayan insanları tanımak istiyorum,” demiş.

Kral, kızının isteğine pek anlam verememiş. Ama kalbini de kırmamış. Adamlarından biriyle küçük prensesi göndermiş. Küçük kız şehre iner inmez, Evlerden birinin kapısını çalmış. Kapıyı güler yüzlü bir kadın açmış. Prensese, “Buyur evladım, kimi aramıştın?” diye sormuş. “Şey ben mutluluk arıyordum da,” demiş küçük prenses. “Acaba sizde birazcık mutluluk var mı?”

O sırada kadının ardında küçük bir kız çocuğu belirmiş. O da annesi gibi güler yüzlüymüş. Küçük prensesle oynamaya can attığı belliymiş. Kadın, küçük prensesi içeri davet etmiş. Küçük kız ve prenses oynamaya başlamışlar. Küçük kızın öyle değerli oyuncakları yokmuş. Birkaç bez bebeği varmış, bir de resimli masal kitapları… Akşama doğru küçük kızın annesi nefis bir çörek pişirmiş. Bu prensesin hayatında yediği en lezzetli yemekmiş. Çörekten doyasıya yemiş.

Küçük prenses o gün kralın adamıyla saraya dönerken artık mutluluğun nasıl bir şey olduğunu biliyormuş. Küçük prensesin o günden sonra saraydan çok halkın içinde yaşadığı ve sade bir hayat sürdüğü söyleniyor.

Arkadaşım, sence mutluluk nasıl bir şeydir?

  Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir