Tilki ile Keçi Masalı

Tilkinin biri güneşli bir günde ormanda geziyormuş. Bir öteye bir beriye giderken de aklından çeşitli kurnazlıklar geçiriyormuş. Bir anda ne olduğunu şaşırmış. Önündeki kuyuyu görmemiş olacak ki, adımını attığı anda kendini kuyunun dibinde bulmuş.

Uğraşmış, didinmiş ama bir türlü kendini yukarıya çekememiş. ” En iyisi buralardan birinin geçmesini bekleyeyim. Tek başıma beceremeyeceğim bu işi” diyerek oracığa oturmuş. Çok geçmeden keçinin biri su içmek için kuyunun başına gelmiş. Kuyuda tilkiyi görünce şaşırıp ” Merhaba Tilki kardeş. Nasılsın? Bu kuyunun dibinde ne işin var?” demiş. Kandıracağı hayvanı bulan tilki, ” Bir işim yok keçi kardeş. Dışarıda hava o kadar sıcak ki buralarda durulabilecek en iyi yer bu kuyunun dibi. Suyu da o kadar güzel ki… Hem serin hem tertemiz. Sen de gelsene aşağıya, biraz laflarız.” demiş.

Tilki sözlerini bitirince oyuna getirildiğinden habersiz olan keçi kuyuya inmiş. Başlamışlar konuşmaya. Uzunca bir süre geçtikten sonra, ” Akşam oldu neredeyse. Hava da serinlemiştir dışarıda.” demiş tilki. Tilkinin yolu bildiğini umarak ” Nasıl çıkacağız buradan?” diye sormuş keçi.

“Eğer ben senin üzerine çıkarsam buradan kolaylıkla yukarı ulaşabilirim. Çıkınca da sana kuyruğumu uzatırım öyle çıkarsın” demiş kurnaz tilki. Keçi de ” Tamam” demiş ve tilki onun üzerinden basıp çıkmış yukarıya. Kuyudan çıktıktan sonra da aşağıya doğru seslenmiş;

” Keçi kardeş, düşündüm de sen benim kuyruğumun çekemeyeceği kadar ağırsın. Sana kuyruğumu uzatırsam kopar. O yüzden sen en iyisi serin serin otur orada. Belki yeterince soğuk olduğunda aklın başına gelir de her denilene inanmamayı öğrenirsin.” Bunları duyan keçi kandırıldığını anlamış. Çok sinirlenmiş ama bir şey yapamamış. Yapabildiği tek şey bir daha kurnaz tilkinin oyununa gelmeyeceğine dair kendine söz vermekmiş.Orada oturup biri onu kurtarana kadar beklemiş.

Sence tilki kardeş, keçi kardeşe nasıl davranmış arkadaşım?

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir