Metin ve Feyza

Bir varmış bir yokmuş 9 yaşlarında iyi bir arkadaş olan Metin ve Feyza varmış. Metin ve Feyza araştırmayı, üretmeyi seven iki arkadaşlarmış. Yine bir gün okul sonrası toplandıklarında Metin ve Feyza, apartmanlarının önünde icat yapmak için oyun oynuyorlarmış.
Mesela Metin, uzaya en hızlı nasıl çıkılacağını araştırıyormuş, Feyza da astronot olarak görev alacakmış bu projede. Ohoo onları kimse durduramazmış. Başlamışlar hemen araştırmaya…

Bu iş için iyi bir hayal gücünün yanında iyi de bir matematik bilmeleri gerektiğini fark etmişler.
“Feyza” demiş Metin. “ Tüm bu hesaplamaları biz nasıl yapacağız?” “Hiç merak etme Metin” demiş Feyza. “ Her şeyi araştırabiliriz. Eskiden arkadaşlarımız nasıl yapmışlarsa biz de yapabiliriz. Haydi çalışmaya!”

Ve başlamışlar araştırmaya. Baktıkça, okudukça inanılmaz şeyler buluyorlarmış. Her buldukları yeni bir şeyde de hevesleri artıyor ve mutlu oluyorlarmış. Birincisi bir eşyada füzeyi tasarlamak için ne yapacaklarına karar vermişler. Minik füzelerinin uçup uçamayacağını da hesaplamaları gerekiyormuş.

Feyza ilk okula gittiğinden beri çok başarılı bir öğrenciymiş. Ama her alanda değil. Özellikle matematik konusunda. Matematik onun için ayrı bir dünyaymış adeta. Metin’le beraber gece gündüz hesaplamalar, tasarımlar sonucu ilk mini uzay araçlarını tasarlamışlar. Adına da matematiği çok sevdikleri için “Pi” ismini vermişler.

“ Evet Pi, seni Feyza ve Metin olarak bu notla beraber uzaya gönderiyoruz. Sen bizim ilk icadımızsın.” demiş Metin. Feyza ise hemen devam etmiş, “Daha öğreneceğimiz çok şey var ama şimdilik biz uzaya gelene kadar sen havadaki diğer arkadaşlarının yanında iyi vakit geçir.”

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Masalı yazan : Deniz Altıok. Bu masalın izinsiz kullanılması, kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir