Bilim Tavşanı İsot

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde İsot isimli bir tavşan varmış. İsot ciddi bir bilim tavşanıymış. Bilimsel yöntemleri kullanarak bir sürü problem çözmeye bayılıyor hatta kendine yeni yeni problemler yaratarak kendini geliştiriyormuş.
Bilim tavşanı İsot bu çalışmalarının hepsini evinde yapıyor ama son zamanlarda küçük kardeşleri ona engel oluyormuş. O kadar çok kardeşi var ki artık evde deneysel çalışmalarını yapamıyor, İsot’a alan kalmıyormuş! Acaba İsot kendine bir alan yaratabilir mi? “O kadar deneysel çalışma yapıyorum, kendime bir uzay mekiği tasarlasam nasıl olur acaba?” diye kendi kendine düşündü İsot. Madem burada kendine alan bulamıyor, o zaman uzaya gidip orada birbirinden eğlenceli, zor ve bilgili deneylerini yapabilir.

İsot’un aklına bu fikir çok yatmıştı ve hazırlıklara başlamış. Uzay mekiğini en sevdiği şey olan ‘havuç’ şeklinde istiyormuş. İsot önce, bir deneye başlarken ya da bir sorun olduğunda çözüm üretirken kullandığı temel adımları uygulamaya karar vermiş.
Bunlardan birincisi problemi tespit etme; İsot önce problemini tespit etmeye karar vermiş. İsot’un problemi deney çalışmaları için alan bulamamasıymış. Çünkü kardeşleri ona engel oluyormuş. İkinci adımda ise İsot veri toplamaya başlamış. İsot gözlem ve deneyler yaparak problemiyle ilgili bilgiler elde etmeye başlamış. Evlerinin etrafını iyice incelemiş, kendine yeni bir alan bulabilir mi, bu alan onun için yeterli ve iyi olacak mı, burada kardeşleri onu rahat bırakacak mı ve en önemlisi burada mutlu mutlu çalışmalar yapabilecek mi? Çünkü İsot’a göre bir işi yaparken hem fiziksel hem de ruhsal olarak mutlu olmak en önemli etkenmiş.

Üçüncü adımda ise İsot havuç şeklindeki uzay mekiğini yapacak ama yine de kendine alternatif bir alan daha bulmalı ki her zaman uzaya çıkamayacağı için kendisine daha pratik bir yer bulmalıymış.
İsot ilk başta gergin başladığı güne şimdi daha hafiflemiş olarak devam ediyor. Çünkü en iyi bildiği işle sorunu çözdü ve kardeşlerini kırmadan bu işi halledebileceğini görmüş oldu. İsot uzay mekiğini yapmaya başladı ve hızlıca bahçedeki büyük alanlarının bir kısmına kendisi için bir yer yaptı. Deneylerini rahat rahat yapabileceği, alan sıkıntısı, darlığı olmadan kafasını kendi işine adayabileceği yeni bir alan. Bilim Tavşanı İsot bu duruma çok sevinmiş ve sorunu pratik çözümler ve sorular sorarak halledebildiği için kendini tebrik etmiş.

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili AilelerBir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Masalı yazan : Deniz Altıok. Bu masalın izinsiz kullanılması, kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir