Birlikten Kuvvet Doğar Masalı

 

Ölüm döşeğindeki yaşlı bir çiftçi, bu dünyadan ayrılmadan önce oğullarına hayat ile ilgili bir ders vermek istemiş. Beşini birden yanına çağırmış. Hepsi geldiğinde, yaşlı çiftçinin hizmetçilerinden biri odaya ince ince kesilmiş dal parçaları getirmiş.

Yaşlı çiftçi oğullarına, “Hepiniz birer tane alın,” demiş. Kalanları da elinde birleştirip bir ip yardımıyla sıkıca bağlamış. Oğulları dalları sırayla almış. Yaşlı çitçi, “Elinizdeki dalları kırmayı deneyin,” demiş. Ve bütün çocuklar tek hamlede ellerinde olan dal parçalarını kırmayı başarmışlar.

Ardından, elinde duran sıkı bağı en büyük oğluna verip “Kır bakalım,” demiş. Büyük oğlu, ne kadar uğraşırsa uğraşsın elindeki bağı kıramamış. Diğer çocuklar da denemişler ama başarabilse olmamış.

Yaşlı çiftçi, amacına ulaştığı için gülümsüyormuş, “Görüyorsunuz ya, dallar birlikte olduğundan hiçbiriniz o bağı kıramadınız. Eğer siz de böyle bir arada kalır, her şeye karşı beraberce savaşırsanız, hiçbir güç sizi yenemez. Ama en başta kırdığınız birer parça dal gibi ayrı ayrı olursanız, başınıza her şey gelebilir,” demiş ve biraz duraksayarak sözlerine devam etmiş.

“Bu yüzden benim sizden son isteğim, hayata karşı her zaman birlikte durup birbirinize destek olmanızdır,” demiş ve bütün çocuklarıyla sarılmış.

  Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Sevgili Aileler; Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir