Maya ile Şıra Masalı

Kanatlı karıncalar arasında Maya isimli bir karınca varmış. Maya’nın en iyi arkadaşı ise bir işçi karıncaymış. Onun adı da Şira’ymış. Şira, kanatları olmadığı için uçamıyormuş. Maya ile birlikte göklerde gezemediği için çok üzülüyormuş. Maya ona göklerde uçmanın güzelliklerini anlattıkça, o da uçmayı hayal ediyormuş.

Şira bir gün ailesiyle parkta yiyecek kırıntılarını toplarken bir baloncu görmüş. “Uçan balonlarım vaaar…” diye bağırıyormuş adam. Şira, hep göklerde uçmanın hayalini kuruyormuş ya, uçan balona tutunup uçmak gelmiş aklına… Baloncuya doğru yaklaşmış. O sırada bir çocuk balon satın almış. Şira da çocuğun bacağından tırmanıp balonun üstüne çıkmış.

Çocuk uçan balonun ipini çekmeye başlayınca Şira düşecek gibi olmuş ve çok korkmuş. O sırada çocuk, balonun ipini elinden kaçırınca, Şira uçan balonla birlikte yükselmeye başlamış. Şira önce çok eğlendiğini düşünmüş. “Uçmak ne zevkli şeymiş!” diye haykırmış. Fakat balon yükseldikçe yükselmiş. Şira, “İyi de yere nasıl ineceğim?” diye düşünmüş. Korkmaya başlamış. “İmdaaat!” diye bağırmış.

Oradan geçmekte olan Maya, arkadaşının sesini duymuş. Hemen yardım etmek için yanına uçmuş. “Sırtıma atla hadi,” demiş. Şira’yı zar zor yere indirmiş. Şira, o gün göklerde kaybolacağını sanarak çok korkmuş. “Uçmak bana göre değil,” diye düşünmüş. Kendini olduğu gibi kabul etmesini öğrenmiş. O günden sonra arkadaşı Maya’dan uçmanın güzelliklerini dinlemekle yetinmiş.

Sizce Şira doğru olanı mı yapmış? ☺☺

 Bu masalı dinlemek için buraya tıklayın.

Merhaba Sevgili Aileler, Bir Masal sitemizin size ve çocuklara faydalı olduğunu umarak masallar seçiyor, beğendiğinizi ve bizi takip ettiğinizi umuyoruz. Bizlere de faydalı olması açısından lütfen yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Bir Masal sitemizin uygulamasını artık Akıllı telefonlarınıza yükleyebilirsiniz, Buraya tıklayarak Google Play’den Bir Masal uygulamamızı indirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir